diumenge, 6 d’octubre del 2013

Matrícula d'Honor als docents de les illes, zero superlatiu al Govern de Bauzà


Els docents de les illes comencen les classes dilluns després de tres setmanes de vaga exemplar, exitosa i històrica. 
Suspenen temporalment la vaga indefinida, sense desconvocar-la i mantenint la possibilitat de reprendre-la perquè, malgrat la marea verda que ha omplit els carrers i avingudes de les illes, la lluita que ha sobrepassat l’àmbit educatiu per convertir-se en una protesta social,  la quantitat de persones i col.lectius de  diferents sectors que s’han implicat a favor de les demandes del professorat i han criticat les mesures educatives del govern balear, a pesar de l’èxit de seguiment diari de la vaga i cadascuna de les accions que l’han envoltada, en cap dels set intents de negociació el govern de Bauzà ha donat el mínim senyal d’avenir-se a qualsevol acord raonable ni revocar els despropòsits de mesures que ha decretat en matèria d’educació.

Segur que aquestes tres dures  setmanes de vaga han deixat els docents esgotats, amb les emocions a flor de pell i plens de sentiments contradictoris. Per una banda  la sensació d’impotència i decepció en veure el menyspreu, supèrbia i despotisme amb què els tracten els qui manen; per altra sentiments de confiança esperançada  cap a la societat i  companys i companyes en reconéixer el recolzament aconseguit, la força que tenen,  la coordinació i la unió en la lluita.
Potser no han guanyat aquest llarg i dur pols que han mantingut, però tampoc l'han perdut. Perquè han deixat en evidència una pèssima forma de governar, han avaluat amb un zero superlatiu un programa lingüístic nefast i han aconseguit que la gran majoria de la societat s’adonara quan mal pot fer un polític prepotent, també en matèria educativa.

El govern del PP ha sigut cruel i ha volgut que els docents es cremaren en la vaga, tanmateix ha quedat lluny d’obtenir el seu propòsit.  
Sí, els docents han acabat esgotats i han paralitzat la vaga indefinida, però començaran les classes i continuaran en la lluita amb altres accions, perquè saben que la raó està de la seua part.  Mentre el govern de Bauzà  acabarà engolint-se el posat de victòria perquè ha fatigat la comunitat educativa a força d’enfrontar-se amb ella, s’ha desprestigiat, ha mostrat no saber res d’educació ni de llengües i menys d’escoltar i negociar. 
La conselleria d’educació ha encés el foc i ha cremat  tot el govern davant la resta de la societat,  

Les lluites no es guanyen amb una sola confrontació ni la història s'escriu en una única pàgina.  
El TIL té els dies comptats, per “decretaço” i per sistema antipedagògic.
El temps, i espere que més prompte que tard,  donarà la raó als docents i qualificarà els i les vaguistes d'herois i heroïnes, mentre deixarà  el president Bauzà, la consellera Camps i tots els qui els han fet costat com uns mesquins, ineptes i ignorants.

Ara més que mai força i ànims als docents, famílies i alumnes, heu tret Matrícula d’Honor en defensa de l’educació. Sou grans.    

      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada